Oncologisch Ontmoetingscentrum Camino

OOC Camino is er voor mensen met kanker en hun naasten. 
Wij ondersteunen je de regie op het leven met kanker te hervinden. Er zijn véél verschillende activiteiten op het gebied van: omgaan met kanker, ontspannen & welbevinden, ontmoeten & relaties, en terugkeer in de samenleving. De vorm van ondersteuning kan zijn workshops, cursussen en allerlei activiteiten ter ontspanning, individueel of samen met anderen. Doel is dat je na verloop van tijd zelf beter de draad van het leven met/na kanker kunt oppakken.

In de huiskamer van onze accommodatie en bij activiteiten kun je andere gasten ontmoeten. Je kunt vanaf dag één van het ziekteproces en ook daarna in onze gezellige huiskamer terecht voor een kop koffie of thee en een luisterend oor. Onze gastvrouwen en – heren zijn er voor jou. Ze kunnen je vertellen over het aanbod en samen met je kijken wat bij jou past. Ook voor deskundige begeleidings- en nazorggesprekken kun je bij ons terecht. Per activiteit kan een kleine bijdrage gevraagd worden.


Even voorstellen…

Carla Koenderink

Mag ik me even voorstellen, mijn naam is Carla Koenderink. Ik ben weduwe van Han Koenderink. Na een ziekbed van 4 jaar, is Han overleden aan darmkanker.Samen met onze twee dochters hebben wij een heftige tijd achter de rug.
In deze tijd misten wij een hand die ons meenam en ondersteunde in dit hele proces van ziek zijn en sterven.  Iemand die luistert en adviseert, die af en toe taken van je overneemt als mantelzorger. Iemand die je kinderen even onbezorgd kan laten genieten. Ik miste ook het contact met lotgenoten, mensen die ook te maken hebben met kanker of die een naaste hebben met deze ziekte. Het liefst iemand buiten het ziekenhuis, want daar waren we niet graag. Met deze gedachte en wens wilde ik graag iets doen.
Ik wil die iemand zijn, binnen ons ontmoetingscentrum. Iemand met ervaring  die u bij de hand neemt of gewoon iemand die luistert. In het dagelijks leven ben ik naast moeder, ook obstetrisch verpleegkundige in het ZGT. Mijn hobby’s zijn mijn dieren, 2 honden en een paard.

email: bestuur@ooc-camino.nl

Carla

Lucy Jansen-Witteveen

Lucy Jansen-Witteveen, geboren in Friesland, woonachtig in Haaksbergen. Getrouwd met Klaas. Samen hebben we 3 kinderen; Erwin, Marcel en Yvonne.
Als verpleegkundige heb ik 25 jaar in ziekenhuizen gewerkt in Groningen, Utrecht en Hengelo. De medische wereld heeft nog altijd mijn interesse, maar mijn leven ziet er inmiddels anders uit. Ik houd me bezig met voeding, kruiden, ben astroloog/coach, kunstschilder en ik speel golf.
Het is belangrijk voor mij om mooie herinneringen te maken met familie en vrienden en te genieten van de mooie kanten van het leven. Als vrijwilligster bij de Wens Ambulance Oost Nederland kan ik dit ook mogelijk maken voor anderen.
Mijn eigen ervaring met kanker is zowel persoonlijk als in mijn (zeer) nabije omgeving. Ik bied graag praktische hulp en een luisterend oor als je te maken krijgt met kanker. Wetend dat het als een roller coaster kan voelen en een uitgestoken hand veel kan betekenen zet ik me belangeloos in voor een ieder die als gast bij Camino aanklopt.

email: bestuur@ooc-camino.nl

Lucy


Annemarie Kraaijvanger

Ik stel mij graag even aan u voor;
Annemarie Kraaijvanger-Linthorst, woonachtig in de gemeente Haaksbergen en getrouwd met Robert. Samen hebben wij 3 kinderen; Britt, Juul en Ruben en 2 honden; Fayen en Liv.
Als Hagromanager ben ik werkzaam in de Eerstelijnszorg (Huisartsenzorg) in Eibergen. De rol van Coördinator PR past mij goed. Ik zie het als een hele mooie uitdaging om voor OOC Camino de verbinding te zoeken met het bestuur, adviseurs, sponsoren, vrijwilligers en overige belangstellenden, en samen te bouwen aan onze mooie stichting voor onze gasten.
Naast mijn werk onderneem ik graag leuke dingen met mijn gezin en vrienden. Ook houd ik van sporten, wandelen met de honden, fietsen, reizen en lekker eten.
Sprekend uit eigen ervaring, en door gesprekken met anderen, realiseer ik me hoe belangrijk de (na-)zorg tijdens je ziekte is. En niet alleen voor jou als patiënt, maar ook voor de dierbaren om je heen.
Ik zet mij belangeloos in en draag waar ik kan mijn steentje bij om van
OOC Camino een professioneel en succesvol (na-)zorgcentrum te maken.

email: bestuur@ooc-camino.nl

Annemarie

Bertine Tieberink

Mijn naam is Bertine Tieberink.  Als oncologie – en oedeemfysiotherapeute, oprichter van het paramedische centrum de Bleekerij en ondersteuningsconsulente ben ik betrokken bij Camino.
Voor medische vragen kunt u bij mij terecht. Wanneer ik zelf het antwoord niet weet, is er altijd wel iemand in mijn netwerk die uw vraag wel kan beantwoorden. Ik heb 2 zoons, een hond en een kat. Naast mijn werk heb ik veel plezier aan thuis zijn met gezin, het wandelen met de hond, fietsen, op vakantie gaan, lezen, en buiten bezig zijn. Samen met de mede oprichters van Camino wil ik de nazorg voor kanker patiënten en hun naasten in Twente verbeteren. 

email: info@ooc-camino.nl


Bert Hassink

Als bestuurslid van het Ongologisch Ontmoetingscentrum Camino probeer ik, samen met mijn collega bestuursleden en vrijwilligers een herkenbare plek te creëren voor diegenen die behoefte hebben aan een gesprek, voorlichting of advies. Of ‘gewoon’ een kopje koffie willen komen drinken. 
Mensen die kanker hebben, hebben gehad of familie hebben die geconfronteerd worden met kanker in hun directe omgeving hebben steun nodig. Wij proberen deze steun te geven in de eigen woonomgeving.
Ik heb ruime bestuurlijke ervaring en probeer als secretaris/penningmeester de stichting een stabiele factor te laten zijn in de hele keten van (informele) zorg. 

email: bert@ooc-camino.nl

Actievoorwaarden en spelregels FaceBook

ANBI

We zijn bezig om een ANBI toelating aan te vragen bij de belastingdienst. Zodra we meer weten zullen we het op onze site publiceren.